KPN toestellease

18 March 2013 met 0 reacties

KPN toestellease, wat is het?

Naast KPN zijn er nog een aantal providers waar je een telefoon bij je abonnement kunt leasen. Het blijkt echter dat er heel veel mensen zijn die helemaal niet weten wat toestellease nou precies is. In welk opzicht is KPN toestellease nou anders dan wanneer je zoals vroeger een toestel bij je abonnement kreeg?

Hoe werkt KPN toestellease?

In plaats een ‘gratis’ telefoon bij een heel duur abonnement koop je met KPN toestellease eigenlijk een sim-only waarnaast je een telefoon least. De constructie is dus anders. In plaats van dat de telefoon van eigenaar verwisselt blijft deze telefoon bij KPN toestellease eigendom van KPN. Het voordeel hiervan is wel dat als je veel belt niet automatisch veroordeeld bent tot een duur toestel (en daarvoor indirect wel betaalt) en vice versa.

Wat zit er allemaal bij KPN toestellease?

Bij KPN toestellease zitten er een aantal services bij. De argumenten die ze zelf gebruiken om toestellease te promoten zijn dat wanneer je telefoon het niet doet je binnen 24 uur een nieuwe hebt, dat je niet vooraf hoeft te betalen en dat je je telefoon na één of twee jaren kunt inwisselen.
Deze zaken zijn eigenlijk niet heel erg vernieuwend als je ze zo leest. Deze services zaten ook al vaker bij een telefoonverzekering. Ook kon je vroeger je telefoon gewoon na één of twee jaar wisselen. Het nieuwe is dat je ze nu kunt inwisselen via de provider. Ook net als vroeger is het duurder om maar een jaar in plaats van twee jaar met een telefoon te doen.

Hoe werkt het aan het einde van je contract?

Omdat je de telefoon niet hebt gekocht of ‘gekregen bij je abonnement’ mag je na de leaseperiode de telefoon niet houden. Wel krijg je de mogelijkheid om je telefoon na de leaseperiode over te nemen. Hoeveel dit dan gaat kosten is nog niet bekend. KPN geeft aan dat dit ongeveer 35% van de nieuwprijs zal zijn na één jaar en 15% na twee jaar.

Conclusie

KPN toestellease lijkt aan de ene kant op een duur abonnement met een toestel erbij zoals vroeger. Ook toen kon je een verzekering afsluiten waarmee je het risico kon afdekken wanneer je telefoon kapot ging. Aan de ene kant lijkt KPN toestellease geschikt voor mensen die graag alle risico’s willen afdekken. Het is daarbij alleen wel heel raar dat, wanneer je duidelijkheid en zekerheid wilt, je vooraf niet weet hoeveel je achteraf moet bijbetalen als je de telefoon wilt overnemen aan het einde van de contractperiode.

300x250 SIM only

0 Reacties

Anas

23 August 2014 om 11:22

Koen Aangezien ik nogal veel mijn smartphone moet gkeuriebn, was een abonnement wel degelijk nodig. Mijn baas liet me de vrijheid om zelf te kiezen welk abonnement ik wou en daar kan ik niet anders dan hem dankbaar voor zijn. Heb heel wat websites afgezocht en verschillende providers vergeleken, maar KPN sprong er telkens weer bovenuit. Contact opgenomen en inmiddels bel, sms en surf ik via hun dienst. Ben zeer tevreden over de afgelopen periode (inmiddels drie weken). Qua bereik zit ik altijd goed en de prijs is zeer schappelijk, zelfs mijn baas was er van onder de indruk.

Grace

20 August 2014 om 21:52

If you find it a bit maddening to foollw the daily fluctuations of the scale even though you are eating properly, pick three days of the week on which you will always weigh yourself (for example, Monday, Wednesday, and Friday).Withdrawal from levothyroxine can be done but it takes 6 weeksof withdrawal for the remaining thyroid tissue to be completely starved.Many people don't have the time to weight themselves every day, but checking the scale on a regular basis can definitely help when you'reworking to lose weight and keep it off.

Plaats een reactie