Europeanen krijgen 74% internet

25 June 2013 met 0 reacties

Europeanen krijgen 74% van de beloofde internetsnelheid

 

Dit blijkt uit onderzoek dat is gedaan door het bedrijf SamKnows in opdracht van de Europese Commissie. De scores verschillen sterk per land. Volgens de Europese Commissie is de verschillende manier van adverteren daar de oorzaak van. Ook tussen de verschillende breedband technieken zijn verschillen gemeten. Internet via de kabel scoort het hoogst met 91,4%, gevolgd door FTTx (geheel of gedeeltelijk glasvezel) met 84,4%. xDSL verbindingen scoren het laagst met 63,3%.

 

Wil je weten wat de snelheid is van jouw verbinding, doe dan de snelheidstest op www.internetsnelheid-testen.nl (powered by Contractwijzer!).

 

Kabel, glasvezel en ADSL zijn voor consumenten in Nederland de meest gebruikte termen. Glasvezel loopt altijd via een FTTx verbinding, maar het is niet zo dat ADLS altijd via een xDSL verbinding loopt. Veel providers hebben inmiddels de verbinding tot aan de wijkcentrale verbeterd met een FTTx verbinding. Alleen de verbinding van de wijkcentrale naar huis is dan een xDSL verbinding. Ook de kabelbedrijven gebruiken deze techniek. Dit is ook waarom afgelopen periode de snelheden zo hard gestegen zijn.

 

 

 

 

 

0 Reacties

Kayden

20 August 2014 om 16:41

You are so awesome for helping me solve this myseyrt.

Plaats een reactie